Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου γράφει free: «Λυπάμαι που οι παίκτες δεν αρνήθηκαν να παίξουν στα ελληνοτουρκικά αγωνίσματα στερώντας εκατομμύρια από τον ΣΚΑΪ»

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου γράφει free: «Λυπάμαι που οι παίκτες δεν αρνήθηκαν να παίξουν στα ελληνοτουρκικά αγωνίσματα στερώντας εκατομμύρια από τον ΣΚΑΪ»

Σάκης Τανιμανίδης δεν ήξερε ότι τα επεισόδια με τους αγώνες Ελλήνων-Τούρκων στο Survivor (που είδαμε την παραμονή και ανήμερα της επετείου της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους) κανονικά είχαν προγραμματιστεί να προβληθούν αυτή την εβδομάδα κι όχι την περασμένη.

Το είπε ο πατέρας του και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να μην τον πιστέψω δεδομένου ότι είναι επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντίων και ένας άνθρωπος που επί χρόνια έχει δώσει μάχες για την αναγνώριση αυτής της γενοκτονίας και στη εθνική αυτή μνήμη αφιέρωσε τη ζωή του. Και μπράβο του που δεν δίστασε να εκφράσει την αντίθεση του για την επιλογή του ΣΚΑΪ.

Δεν μου άρεσαν καθόλου αποσπάσματα της ανάρτησης του ίδιου του Σάκη Τανιμανίδη, ένα είδος απολογίας για το ότι δεν αντέδρασε στον προγραμματισμό του ΣΚΑΪ. Κατά τον κ. Σάκη λοιπόν όσοι από μας προσπαθήσαμε να δώσουμε τραγική σημασία σε ένα ασήμαντο γεγονός… ένα φιλικό αγώνα ανάμεσα στους παίκτες ενός τηλεπαιχνιδιού, αδικούμε τους 353.000 νεκρούς που χάθηκαν στα ιερά εκείνα χώματα του Πόντου(!). Και μας δηλώνει ότι οι σχέσεις των απλών ανθρώπων σήμερα 2017, η αγάπη και η φιλία μεταξύ τους είναι κάτι που ξεπερνάει τις πολιτικές κρατών και ΠΡΕΠΕΙ να τις ξεπερνάει…. Και καταλήγει: «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…ποτέ δεν ξέχασα! Υείαν και ευλοΐαν…». Οι ρήτρες του συμβολαίου του είναι τόσο δεσμευτικές που τον δένουν χειροπόδαρα και τον κάνουν απόλυτο υποχείριο του Τούρκου παραγωγού, που θέλει να κάνει τη μνήμη μας όσο πιο ασθενή γίνεται.

Λυπάμαι που ο Ελληνοκύπριος Μάριος –Πρίαμος, παίκτης στο ελληνικό Survivor, δεν έσπευσε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο… φιλικός αγώνας Ελλήνων –Τούρκων, να δηλώσει ότι δεν θα αγωνιστεί, όπως είχε δικαίωμα, αφού ένας μπορούσε να εξαιρεθεί και από τους δυο αγώνες. Αντ΄ αυτού δέχτηκε με περίσσια ευχαρίστηση την… πρόκληση(!) και σχεδίαζε με ποιους και πως θα γίνουν οι αγώνες… Όταν επιστρέψει στην Κύπρο ας πάει στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία και να κοιτάξει για λίγο απέναντι, εκεί που οι Τούρκοι κατέλαβαν και εποίκησαν τη δική του πατρίδα…

Λυπάμαι που οι Έλληνες παίκτες δεν αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα με τους Τούρκους και αν τους έφερνε η τουρκική παραγωγή αντιρρήσεις, να δήλωναν όλοι ότι αποχωρούν οικειοθελώς και να τίναζαν στον αέρα το ελληνικό Survivor στερώντας εκατομμύρια ευρώ και από τον Τούρκο παραγωγό και από τον ΣΚΑΪ…

Λυπάμαι που οι Έλληνες παίκτες του ριάλιτι δέχτηκαν στα δυο επεισόδια να μιλούν περισσότερο αγγλικά παρά ελληνικά ενώ οι αντίπαλοι τους μιλούσαν κυρίως στα τούρκικα με τον Σάκη Τανιμανίδη και τον ομότιμο του Τούρκο για να εξυπηρετήσουν την τουρκική έκδοση του παιχνιδιού.
Λυπάμαι που όλοι εμείς οι τηλεθεατές ψηφίζουμε-και πληρώνουμε αδρά το SMS- για το ποιος θα μείνει κα ποιος φύγει από το Survivor, αντί να στείλουμε ένα SMS για την ενίσχυση του Χωριού SOS, της Κιβωτού του Κόσμου, του Χαμόγελου του παιδιού κ.α.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Τούρκο παραγωγό, μηντιάρχη στην Τουρκία και προσωπικό φίλο του Ερντογάν, που ανάγκασε ένα ελληνικό –επισήμως ακόμα τουλάχιστον-κανάλι ,να του περάσει τη δική του προπαγάνδα του και τα δικά του μηνύματα μια μέρα που όλοι εμείς θα έπρεπε να θυμόμαστε τη γενοκτονία των Ποντίων από αυτούς που υμνούσε εκείνος στα social media.
Λυπάμαι για τον ΣΚΑΪ και την κατάντια ενός τηλεοπτικού σταθμού που αγαπήσαμε κα στηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια που δήλωνε ..μαχητής. Ένας τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας δεν είναι μια οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση στην οποία ο μόνος στόχος είναι τα οικονομικό κέρδος. -Λυπάμαι για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που με τις αναφορές του στην Σκάρλετ Γιόχανσον και το Survivor μέσα στη Βουλή (μιλώντας για όλα τα βάρη που φορτώνει στην πλάτη μας) είναι σαν νοιώθει ότι βρίσκεται σε πάλκο θεατρικής επιθεώρησης .

Λυπάμαι που το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δεν έκανε (έστω και την τελευταία στιγμή) σύσταση (τουλάχιστον) στον ΣΚΑΙ, να μεταθέσει για άλλες μέρες την προβολή των δυο επίμαχων επεισοδίων, επισημαίνοντας την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων.
http://www.mediafree.gr
Mην ξεχνάτε να το κάνετε μια Κοινοποίηση , είναι σημαντικό για εμάς !!!
loading...
Share:
Loading...