Την ώρα που όλοι οι άλλοι κάνουν δίαιτα, εσύ μπορείς να φας όσο θέλεις από αυτά τα φαγητά!

Την ώρα που όλοι οι άλλοι κάνουν δίαιτα, εσύ μπορείς να φας όσο θέλεις από αυτά τα φαγητά!
Οι περισσότεροι από μας ξέρουμε πως το να τρως με μέτρο είναι ένα σημαντικό κομμάτι για μια υγιή ζωή. Αλλά για πολλούς τις περισσότερες φορές σημαίνει «τρώγε λιγότερο φαγητό».

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλα τα φαγητά... Υπάρχουν εδέσματα τα οποία όσο κι αν φας δεν πρόκειται να σου δημιουργήσουν σχεδόν κανένα πρόβλημα. Γι' αυτό και χρειάζονται μια διαφορετική οπτική.
1) Αβοκάντο: Ναι τα αβοκάντο έχουν αρκετό λίπος, αλλά το καλό λίπος είναι απαραίτητο για τον οργανισμό. Προφανώς δεν λέμε φάτε μια ντουζίνα αβοκάντο αλλά δεν χρειάζεται να περιορίζετε τόσο τον εαυτό σας.
2) Λάχανο: Πρόκειται για ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά και συνδυάζεται άψογα με πολλά γεύματα. Μάλιστα περιέχει ασβέστιο και βιταμίνες Α, C και Κ.
3) Κρόκοι αυγών: Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι μπορεί οι κρόκοι να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερίνη αλλά δεν ανεβάζουν το επίπεδο της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Επίσης είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Β.
4) Ρόδια: Βάλτε ρόδια παντού, στη σαλάτα στο γιαούρτι ακόμα και στο απογευματινό κοκτέιλ. Ανεβάζουν το ανοσοποιητικό ενώ έχουν και αντιοξειδωτική λειτουργία.
5) Φακές: Δεν είναι και το πιο αγαπημένο φαγητό αλλά αυτό το μικροσκοπικό όσπριο είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου.
6) Βρώμη: Η δημοφιλία της βρώμης έχει ανέβει κατακόρυφα τον τελευταίο καιρό λόγω της υψηλής θρεπτικότητάς της. Έρευνες έδειξαν ότι η βρώμη μειώνει την χοληστερίνη και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
loading...